Una de les sales del centre cultural Costa i Font de Taradell portarà, a partir d’ara, el nom de Molet i Vila, en record a l’artista taradellenc Josep Molet. Dissabte passat es va fer la inauguració oficial de l’espai que acollirà una exposició permanent de quadres de l’artista. Aquesta sala se suma a les que ja hi ha dedicades a la cobla Lluïsos i a Joan Casanovas.
L’acte d’inauguració va comptar amb una cinquantena de persones. Eva Molet, en nom de la família, va agrair l’homenatge i va destacar que “d’aquesta manera, els més petits també sabran qui era en Molet”. Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell, va dir que “avui l’ajuntament de Taradell fa justícia amb en Josep”.
La sala comptarà amb 24 paisatges del municipi que l’artista va cedir a l’Ajuntament de Taradell i que, a partir d’ara, estaran exposats permanentment. També compta amb algunes fotografies sobre la trajectòria artística de Josep Molet
Qui va ser?
Josep Molet Vila va néixer a Taradell el 1926 i va morir el gener de 2007. Manyà de professió va exercir de contramestre de teixits a Comercial Sert, el Tint. Dedicava les hores lliures a la seva afició, el teatre i, a la seva devoció, la pintura. Va formar part del quadre escènic del Centre Catòlic i, posteriorment, va ser membre de la Companyia d’Art Teatral. El seu paper més conegut va ser el de Satanàs a ‘Els Pastorets’. Entre decorats hi va trobar la persona amb qui va compartir la seva vida, la Maria Verdaguer, i també a grans amics.
Va ser un home inquiet, així ho demostren les seves pintures, bàsicament paisatges que amb el temps van assolir una forma d’expressió amb molta personalitat, ferma textura, un cromatisme encertat i una visió que reflectia la seva maduresa. La seva obra està formada per uns 1.800 quadres. Moltes parets de les cases de Taradell exposen quadres d’en Molet, però també a molts d’altres indrets i països com França, Holanda, Japó i Alemanya. Va exposar moltes vegades a Taradell, però també a Vic, Manlleu i Barcelona.
Font: Ràdio Taradell
És fàcil criticar quan l’enveja corre per dins. En Molet havia fet moltes coses per Taradell, i no només la pintura. Havia estat vinculat a entitats del poble i això era el que més estimava, el seu Taradell. Referent a la seva condició política, en un estat de democràcia això importa? El que importa realment en aquest cas és el que va fer per Taradell i l’empremta que va deixar.
Son les contradiccions de la democràcia. AQuell que renegà de la cultura catalana i en volia veure la seva desaparició, tindrà una sala dedicada al centre cultural. L’ajuntament n´haurà de fer moltes, ja que de pintors n hi han molts…. i d’escriptors….