Taradell ha celebrat durant aquest cap de setmana les Jornades de Patrimoni 2024 amb activitats girant al voltant d’un denominador comú, el món de l’hort. Divendres i dissabte van ser els dies que van concentrar la gran majoria d’activitats.
A les 6 de la tarda del divendres es va inaugurar el mural guanyador del 3r Concurs d’Art Mural, que ha anat a càrrec de la taradellenca Mireia Montaña. Aquest mural es pot veure a la paret principal dels jardins de can Granada, seu del Taradell Jove. El mural recrea dues persones, un home i una dona, cultivant un hort.
Després de la inauguració, els presents van participar en una caminada pels voltants de Taradell, amb un recorregut aproximat de 3,8 km, que va visitar diferents horts per conèixer aquest món i les seves peculiaritats. A l’última parada, al Mas Casabalanca, van poder degustar fruita de quilòmetre zero per refrescar-se.
Al vespre a la Plaça hi va haver el sopar de tapes. Tot seguit, havia d’actuar Miquel del Roig, però no va ser possible per un contratemps i malentès, i es va haver d’improvisar un karaoke amb el públic que es va acostar a la Plaça.
El dissabte, durant tot el dia a la Plaça es va poder veure una exposició de fotografies, eines i vídeos de l’hort, amb la presència de diversos artesans que van mostrar els oficis tradicionals. Al matí també s’hi va fer una demostració de batuda de blat a pota i pels carrers de Taradell es van poder contemplar molts dels participants a la quarta edició del Taradell Dibuixa, que reproduïen racons i espais característics del poble.
Les xerrades també van tenir-hi lloc. Al matí amb una xerrada amb Manuel Vicente titulada ‘Les aromàtiques a l’hort’, mentre que a la tarda Laia Aguilar va parlar del món de l’hort a la sala de plens. A les 6 a la Plaça es va fer un petit espectacle infantil, i tot seguit es va poder veure l’exhibició de l’Esbart dansaire Sant Genís reproduïnt la dansa tradicional de pastors amb el Ball dell xai be.
Les sardanes amb la Cobla Lluïsos van amenitzar la tarda, abans que comencés la cercavila de gegants i balls de bastons que va arribar fins al Centre cultural Costa i Font, on hi va tenir lloc el Sopar de Patrimoni amb unes 150 persones. Van degustar quatre productes locals creats per l’ocasió: El Pa de les Eres, la Botifarra Gitana i El Mos(T). També el nou producte local que s’ha presentat en aquesta edició de les Jornades, que és la Trumfa Boscana. Una tapa elaborada pels bars El Cau, MontPujoló i Bar Can Costa basat en patata amb tocs de romaní i allioli.
La nit es va tancar amb un concert de versions a càrrec del grup Vizuri.