Inici Actualitat Instal·len refugis per protegir el mussol comú a Taradell a través del...

Instal·len refugis per protegir el mussol comú a Taradell a través del projecte ‘Fem-ho Jove’

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell, amb la col·laboració econòmica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ha instal·lat un conjunt de refugis específics per al mussol comú, en finques agrícoles del municipi. Han participat en el projecte una quinzena de propietaris i s’ha comptat amb l’assessorament de l’empresa Gestió de Residus i Biodiversitat de Taradell.

La subvenció als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies per al 2023-2024 també ha permès vincular el projecte de protecció del mussol comú amb els nois i noies del Fem-ho Jove, la proposta de lleure socioeducatiu impulsada des de Taradell Jove. Durant quatre matins de juliol, els joves van construir caixes niu, les van anar a instal·lar a diferents finques de Taradell i van portar a terme activitats de conscienciació mediambiental com ara l’anàlisi amb microscopi de les egagròpiles, regurgitacions de diverses espècies d’aus.

El mussol comú és una espècie d’au rapinyaire nocturna que està inclosa en el Catàleg de Fauma Amenaçada de Catalunya. La iniciativa dels refugis pretén millorar l’èxit reproductiu de l’espècie.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments