Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juliol i agost de 2024 a la...

Novetats literàries del mes de juliol i agost de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de maig de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Nou animal | Ella Baxter

Salt: Edicions de la Ela Geminada, 2024

SinopsiL’Amèlia Aurèlia s’acosta a la trentena, treballa de maquilladora al negoci funerari familiar i les seves relacions més íntimes són a través de les aplicacions de cites. Quan la seva mare mor inesperadament, l’Amèlia marxa a Tasmània per buscar consol en el seu pare biològic. Fugint del dolor, s’endinsa a la comunitat local BDSM i relata en primera persona els seus intents d’entendre la perversió.

La grieta del silencio | Javier Castillo

Barcelona: Suma de Letras, 2024

Sinopsi: Staten Island, 1981. La bicicleta de Daniel Miller apareix abandonada a prop de casa seva i no hi ha rastre del nen. Trenta anys després, el 2011, la periodista de recerca del Manhattan Press Miren Triggs segueix una pista que la condueix fins a la terrible troballa d’un cadàver amb els llavis segellats. Miren Triggs i Jim Schmoer, el seu antic professor de periodisme, intentaran descobrir què vincula tots dos casos mentre ajuden Ben Miller, pare de Daniel i exinspector de l’FBI, a reconstruir per darrera vegada la desaparició del seu fill. S’endinsaran així en les profunditats d’un enigma ple de racons en què ressonen les veus del passat.

Tothom sap que la teva mare és una bruixa | Rivka Galchen

Barcelona: Editorial Amsterdam, 2024

SinopsiLa Guerra dels Trenta Anys (1618/1648) està començant. La vida de Katharina Kepler es capgira de sobte quan és acusada de bruixeria. Coneguda pels seus veïns pels seus remeis a base d’herbes i per l’èxit dels seus fills, inclòs en Johannes Kepler, autor de les lleis sobre el moviment dels planetes, s’enfronta a l’amenaça de la ruïna econòmica, la tortura i l’execució.

Orquesta | Miqui Otero

Barcelona: Alfaguara, 2024

Sinopsi: Valdeplata clareja després de la revetlla d’estiu. Sobre el prat, cadàvers d’estornells, un bitllet esquinçat, una bicicleta vermella, una piruleta trencada, sang en una sabatilla. L’Orquestra va tocar tota la nit i nens, joves i vells van ballar les mateixes cançons guardant secrets diferents. Els guardava el Comte, ancià que podia morir en qualsevol moment (i amb ell un món antic de màgia i por). També Ventura, camioner que va treure per fi el seu vestit de lluentons, o Plaers, somiant venjança i amors prohibits. Van ballar i van beure i semblava que podien entendre’s antics amants, enemics mortals, joves perduts.

 

El cuarto de Giovanni | James Baldwin

Madrid: Sexto Piso, 2024

SinopsiDavid, un jove nord-americà, viu a París entregat al dia a dia. Hella, la seva xicota, viatja a Espanya per donar-se temps i reflexionar sobre quin rumb donar-li a la seva vida. Durant la seva absència David coneix Giovanni, un mosso italià que li causa una instantània atracció.

 

El col·leccionista | Daniel Silva

Madrid: HarperCollins Ibérica, 2024

SinopsiL’endemà de la gala anual de la Societat per a la Conservació de Venècia, Gabriel Allon, restaurador de quadres i espia llegendari, entra a la seva cafeteria favorita de l’illa de Murano i hi troba el general Cesare Ferrari, comandant de la Brigada Art, que espera ansiós la seva arribada. Els carabinieri han fet un descobriment sorprenent a la vila amalfitana d’un magnat navilier sud-africà mort en estranyes circumstàncies: una càmera cuirassada secreta que conté un marc i un bastidor buits les dimensions del qual coincideixen amb les del quadre desaparegut més valuós del món. El general Ferrari demana a Gabriel que busqui discretament l’obra mestra abans que es torni a perdre el rastre.

Coragre | Nora Ephron

Barcelona: L’Altra Editorial, 2024

SinopsiUna història que lliga l’adulteri, , la teràpia de grup i l’estofat de  carn, i que ens demostra que una bona comèdia necessita la seva dosi  d’angoixa com una bona salsa necessita farina i mantega. La Rachel  Samstat, embarassada de set mesos, un dia descobreix que el seu marit,  Mark, està enamorat d’una altra dona. La Rachel, que es guanya la vida  escrivint llibres de cuina, troba en el menjar un cert bàlsam i consol;  així, mentre es debat entre l’intent de recuperar en Mark i el desig de  veure’l mort, la Rachel troba temps per oferir-nos algunes de les seves  receptes preferides. Coragre és l’única novel·la de Nora Ephron; una  història deliciosa explicada amb l’humor àcid propi de l’autora, una  muntanya russa d’amor, traïció, pèrdua i, el més satisfactori, venjança.

Ocàs i fascinació | Eva Baltasar

Barcelona: Club Editor, 2024

Sinopsi: Flotes, això és el màxim que has aconseguit. Tens mitja feina, una habitació rellogada i un títol que acredita que ets dels que no poden caure. Però caus. El risc ha entrat a la teva vida sense que el veiessis venir. D’un dia per l’altre tot allò que no et podia passar esdevé real: perds el sostre, perds la feina i et parteixen la cara.  Ara la vida ja no va de creure en les regles. Ara tu fabriques l’engany. Entraràs a les cases dels altres. Creuran que hi ets per netejar-les i fer-los la vida amable. El llop que no havies de trobar si feies bondat ets tu. ¿Oi que no tens res a perdre?

Nascuda de Venus | Sònia Lleonart Dormuà

Barcelona: Rosa dels Vents, 2024

Sinopsi: Florència, 1510. El gran mestre Sandro Botticelli, en el llit  de mort, demana al seu confessor que lliuri una carta i un quadre secret al fill de la seva musa, la bella Simonetta Vespucci. Aquest quadre mai arribarà a veure la llum, i més de cinc segles després, la Carla, una jove restauradora catalana, emprendrà la cerca d’aquesta obra perduda, la qual la portarà a descobrir la seva veritable essència i un secret  amagat durant més de cinc-cents anys que li canviarà la vida per sempre.

Culpes compartides | Michael Hjorth i Hans Rosenfeldt

Barcelona: Columna, 2024

Sinopsi: La unitat d’homicidis d’Estocolm està sumida en una crisi profunda des que es va revelar que un dels seus membres és un assassí en sèrie. La Vanja Lithner lluita per salvar el seu departament quan troben una dona assassinada en una granja de porcs als afores de Västerås. Tots els indicis apunten que l’acte es va fer pensant en una persona en concret: en Sebastian Bergman.

Ales de ferro | Rebecca Yarros

Barcelona: Columna Edicions, 2024

Sinopsi: Tothom esperava que la Violet Sorrengail morís durant el seu primer any a l’Acadèmia de Guerra Basgiath, fins i tot ella mateixa n’estava convençuda, per la Trilla va ser només la primera prova, pensada per eliminar els indignes i els desafortunats. Ara comença l’entrenament real, i la Violet no sap com s’ho farà per superar-lo. No només perquè és brutal i esgotador, ni perquè està pensat per portar els genets fins al límit de la resistència al dolor.

L’any de la llagosta | Terry Hayes

Barcelona: Columna, 2024

Sinopsi: Si, com en Kane, ets un espia de la CIA en una Àrea d’Accés Denegat, els límits no signifiquen res per a tu. La teva missió és entrar, fer el que sigui necessari i tornar a sortir, costi el que costi. Saps quan has de córrer, quan t’has d’amagar i quan has de disparar. Però hi ha llocs que se surten del que és normal i no hi serveixen les regles de sempre. Alguns llocs són massa perillosos, fins i tot per a un home amb l’experiència d’en Kane. Les terres ermes on s’uneixen les fronteres del Pakistan, l’Iran i l’Afganistan són un d’aquests llocs on la violència és l’única manera de sobreviure. En Kane hi viatja per buscar un home amb informació vital per a la seguretat d’Occident, però en lloc d’això es troba amb un adversari que vol portar el món a la vora de l’extinció. Un home aterridor, intel·ligent i cruel, amb sang a les mans i venjança al cor…

Muerte en tres texturas: cuando la muerte reserva mesa reza para que no sea a tu nombre | Cristian Schleu

Barcelona: NdeNovela, 2024

Sinopsi: Philippe Bouvier, xef del prestigiós restaurant londinenc White Spoon, treballa amb el seu inseparable ajudant japonès, Tsu, en l’elaboració del menú degustació de la temporada d’hivern. La segona estrella Michelin està en joc. Després de dos anys sense veure’s, Philippe rep la visita del seu cunyat, el capità de Scotland Yard Hadrien Gibbs, acompanyat de la sergent Harrington. Durant les darreres setmanes, han aparegut a Londres una sèrie de cadàvers amb una peculiaritat molt gastronòmica: les víctimes, assegudes a taula, tenen l’abdomen obert i sense vísceres, deixant al descobert un forat a l’interior del qual hi ha el bolo alimentari perfectament presentat i emplatat.

La quietud | Jordi Coca

Barcelona: Edicions 62, 2024

Sinopsi: En una illa de la Mediterrània, dues dones conversen en el pati emblanquinat d’una casa de poble: la Margalida i la Celeste, la seva assistent de pell fosca. La Margalida rememora la seva atzarosa vida: el suposat tresor amagat en una cala, l’estranya mort de la mare, la desordenada dedicació del pare al teatre, els seus afers tèrbols… Durant la conversa emergeix el món grandiós i exuberant de la Celeste, sacsejat per guerres i injustícies, amb rius immensos poblats de cocodrils, i se’ns mostra amb claredat allò que separa aquestes dones, d’edats i cultures tan diferents.

Alabama moon | Watt Key

Barcelona: Animallibres, 2024

Sinopsi: En Moon té deu anys i viu amb el seu pare al bosc, lluny de la civilització. Els dos són autosuficients i viuen del que els dona la natura. Quan el pare mor per culpa d’un accident, en Moon decideix viatjar a Alaska a la recerca de gent que viu com ell. Però per arribar-hi, s’enfrontarà a una societat que no l’accepta tal com és.

 

Tots els contes | Maria Barbal

Barcelona: Columna, 2023

Sinopsi: El present volum aplega la totalitat dels contes escrits per Maria Barbal fins ara, tant els publicats en volums com els esparsos en publicacions periòdiques o en antologies temàtiques i, també, contes encara inèdits, que s’ofereixen en primícia.

 

Los ojos de Mona | Thomas Schlesser

Barcelona: Lumen, 2024

Sinopsi: Cinquanta-dues setmanes és el temps que li queda a la Mona, una nena de deu anys, abans de quedar cega. És justament el lapse que s’ha donat l’erudit avi per descobrir-li, cada dimecres, una obra d’art dels tres grans museus parisencs: Louvre, Orsay i Beaubourg. Mirant a través dels quadres la petita aprendrà sobre la generositat, el dubte, la malenconia o la indiganció. Tota una iniciació al?art ia la vida de la mà d?una néta i un avi.

 

Planeta d’exili | Ursula K. Le Guin

Barcelona: Raig Verd Editorial, 2024

Sinopsi: Al planeta Werel fa deu anys que conviuen a contracor els «llunynats», els colonitzadors de la Lliga de Tots els Mons, i els «egis», els nadius nòmades. Els nadius miren amb desconfiança qualsevol element foraster, i els foramons professen una fe cega en una civilització que els ha oblidat. Totes dues races es menyspreen mútuament, però si volen sobreviure els primers vents del llarg Hivern i l’amenaça emergent dels gaal, un bel·licós poble del nord, hauran de superar els prejudicis racials i cooperar.

 

El viñedo de la luna | Carla Montero

Barcelona: Plaza Janés, 2024

Sinopsi: Després del seu precipitat matrimoni amb Octave de Fonneuve, Aldara, refugiada de la Guerra Civil, arriba al Domaine de Clair de Lune, un imponent celler de Borgonya. Quan esclata la guerra a França, el seu marit cau presoner i la deixa sola davant els recels del sogre, l’assetjament del cunyat i l’ocupació alemanya.

 

Els plats més picants de la cuina tàrtarda | Alina Bronsky

Barcelona: Editorial Les Hores, 2024

Sinopsi: Més enllà dels Urals, regna el matriarcat de la bella Rosalinda. Ella se sent massa jove per convertir-se en àvia, però l’intent de fer avortar la seva filla Sulfia fracassa i neix la seva neta Aminat. Per primera vegada, l’autoritària Rosalinda es troba cara a cara amb una criatura de trets tàrtars, com ella, a qui estima amb tot el seu cor i ànima. A partir d’aquest moment l’àvia viurà determinada a millorar la sort de la seva neta.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments