Inici Actualitat La Festa Major d’estiu 2024 de Taradell durarà una setmana a partir...

La Festa Major d’estiu 2024 de Taradell durarà una setmana a partir del 18 d’agost

3
COMPARTIR

Ja està tot a punt per celebrar la Festa Major d’estiu 2024 a Taradell. Durant una setmana hi haurà activitats. Les primeres començaran el 18 d’agost i s’allargaran els actes fins al 26 d’agost. El fet que el 25 d’agost caigui en diumenge farà que moltes activitats comencin ja amb força una setmana abans. Anem per parts i desgranem les activitats previstes cada dia.

Diumenge 18 d’agost

La primera activitat aquest any serà la caminada de festa major, que organitzarà el Centre Excursionista Taradell el diumenge 18 d’agost. Comptarà amb uns 13 quilòmetres de recorregut circular amb un punt d’avituallament on els participants tindran un petit esmorzar. A l’arribada hi haurà refrigeri i un record per als participants. El punt de sortida i arribada serà la Plaça de les Eres, on es podran fer les inscripcions (preu 5 euros) a partir de les 8 del matí.

A 2/4 de 12 del migdia a la Font Gran es faran les tradicionals sardanes vermut, organitzades per l’Agrupació Sardanista Taradell. Aquest any l’acte comptarà amb una commemoració del 30è aniversari de la restauració de la Font Gran i s’hi podran veure fotografies antigues de l’espai preparades per l’Arxiu Fotogràfic de Taradell. Les sardanes seran interpretades per la Cobla Genisenca.

A partir de les 5 de la tarda es farà una nova edició del Torneig de volei gespa 4×4 al camp municipal de la Roureda. Es tornarà a fer en format de tarda per evitar les hores de major sol i el camp de futbol acollirà diferents camps de volei. Els equips s’han d’inscriure prèviament a través del correu electrònic reserves@taradell.cat o a les oficines de l’Ajuntament de Taradell. El preu per equip és de 15 euros.

Dilluns 19 d’agost

La setmana intensa començarà amb la inauguració de la tradicional exposició ‘Taradell exposa’ a partir de les 6 de la tarda a la sala d’exposicions de Can Costa, on es podran veure les darreres creacions de molts taradellencs amants de l’art i les disciplines artístiques.

L’acte més institucional, el pregó de Festa Major, tindrà lloc ja aquesta dilluns a partir de les 9 del vespre al Centre cultural Costa i Font. El pregó enguany anirà a càrrec de Quimi Portet, músic català, molt vinculat i resident a Taradell durant molts anys. També es donarà a conèixer qui serà la nova pubilla de Taradell agafant el relleu de Dària Serrarols. Hi actuarà l’Esbart dansaire Sant Genís i es farà la commemoració del 25è aniversari del Centre cultural Costa i Font, que va ser inaugurat el 26 d’agost de 1999.

Aprofitant el pregoner, a les 10 de la nit ja es farà el Concert dels Països amb l’actuació de Quimi Portet als Jardins de Can Costa.

Dimarts 20 d’agost

La 22a edició del Torneig de tennis taula infantil obrirà la jornada del dimarts a partir de les 9 del matí al Centre cultural Costa i Font. Al matí hi poden participar infants fins als 14 anys. A partir de les 3 de la tarda tindrà lloc el Torneig de tennis taula adult i el Torneig de ping-pong. Les inscripcions als diferents tornejos es poden fer abans del 18 d’agost al mail ttmontrodon@gmail.com o al mòbil 630 503 921.

A 2/4 de 7 de la tarda arribarà l’11a edició de la Cronodipòsit popular. Als jardins de Can Costa es buscarà el participant que pugi més ràpid els 108 graons del dipòsit d’aigua en una prova amb cronometratge professional. Hi haurà premis als tres primers classificats tant de categoria masculina com femenina.

A 2/4 de 8 del vespre a l’Església Sant Genís hi tindrà lloc un concert de la The Delightful Pocket Company. Es tracta d’un conjunt de cambra format per vuit músics que toquen l’orgue, la trompeta i l’oboè.

A la nit tornarà la caminada teatralitzada ‘Paper i pergamí’, que incorpora noves escenes. La posada en escena se centra en el moment en què el bandoler Toca-sons és malferit i com ho viuen diversos estaments del poble. Anirà a càrrec de Canya que no és conya i la comissió de Festes d’en Toca-sons. Hi haurà dues sessions, la primera a les 9 de la nit i la segona a les 11. El preu és de 5 euros i les entrades es poden comprar al Bar de Can Costa. L’aforament és limitat.

Dimecres 21 d’agost

El primer acte del dia serà a les 4 de la tarda als Jardins de Can Granada on hi tindrà lloc una cata de ratafies, organitzada pel Parc de les Olors, on es podrà degustar diverses ratafies i conèixer les herbes més utilitzades per a la seva elaboració.

A la tarda a les 6, al camp de futbol s’hi farà el primer torneig de punxats, organitzat pel Consell de Joventut de Taradell. Els equips han de comptar amb entre 8 i 10 persones i l’activitat és gratuïta. Cal fer la inscripció prèvia …

A la mateixa hora serà el torn per l’Orquestra Venus. Primer, a les 6 a la Residència Vilademany, hi interpretarà les tradicionals Serenates. Més tard, a 2/4 de 8 del vespre a la sala gran de Can Costa s’hi farà el concert.

Dijous 22 d’agost

A les 11 del matí al camp de futbol de la Roureda hi tindrà lloc el Joc de Bèlit, un joc de carrer tradicional dels anys 60 i 70. Per participar-hi, cal apuntar-se al correu electrònic reserves@taradell.cat. Ja a la tarda, a les 6, als jardins del Centre cultural s’hi farà l’espectacle infantil ‘Balambambú’ amb la companyia Pentina el Gat.

A la mateixa hora a la Residència Vilademany s’hi farà un concert a càrrec de la Coral Vilademany i els Cantaires del Casal de Jubilats. També a les 6 començarà des del davant de l’EAS el Birracrucis, ara anomenant ‘Passacarrers’, organitzat pel Consell de Joventut de Taradell i que recorrerà diversos punts del poble amb un total de vuit parades i entrepà final. A les 9 de la nit al Centre cultural es posarà en escena l’obra de teatre ‘Barcelona’ a càrrec de Gottic Teatre.

A 2/4 d’11 de la nit començarà la primera nit jove a l’Esplanada del davant de l’EAS. En la primera nit hi actuaran els discjòqueis osonencs Dj Greska i Dj Rutxo. La primera nit es tancarà a les 4 de la matinada.

Divendres 23 d’agost

El divendres al matí d’11 a 1 del migdia hi haurà inflables d’aigua a la piscina municipal. Mentre que a partir de les 12 es farà un concurs popular de tapes. Els participants tindran de temps fins les 2 del migdia perquè el jurat pugui fer la degustació. El concurs està obert a tothom formant un equip amb un mínim de dues persones i un màxim de cinc components. Les inscripcions es poden fer fins el dia 21 d’agost al correu electrònic reserves@taradell.cat tot indicant un nom per l’equip i els membres que el formaran.

A les 6 de la tarda quan es portarà a terme el 3r Concurs de bandes i artistes emergents, que organitza el Consell de Joventut. A partir de les 6 de la tarda a l’esplanada del davant de l’EAS hi actuaran diversos artistes i grups davant d’un jurat amb l’objectiu de promocionar nous talents i artistes.

A 1/4 de 9 del vespre en aquest mateix espai s’hi farà el Sopar de Pagès. L’aforament és limitat a 500 persones i constarà de Pa de les Eres amb tomàquet, embotits, postre i beguda. Els tiquets es poden comprar fins el 21 d’agost a les oficines de l’Ajuntament al preu de 10 euros. Aquest preu ja inclou l’entrada al concert de versions i d’Els Catarres. I és que a les 10 de la nit començarà el concert de versions amb la banda bagenca Hey! Pachucos. I abans de mitjanit Els Catarres actuaran en concert a Taradell. Les entrades es poden comprar a les oficines de l’Ajuntament de Taradell (8 euros, excepte els menors de 7 anys que ho tenen gratuït i els d’entre 8 i 15 anys que val 5 euros). Després del concert hi haurà la segona nit jove amb els disjòqueis PD Bros i el taradellenc Dj K-zu fins a les 6 del matí.

Dissabte 24 d’agost

El dissabte començarà molt esportiu. De bon matí, es disputarà la 2a edició del Trail d’en Toca-sons. La Plaça de les Eres acollirà l’esdeveniment esportiu d’aquesta cursa popular que comptarà amb dues distàncies: una de 12 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu i una de 21 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu. La prova començarà a 1/4 de 8 del matí amb la cursa llarga. Al voltant de les 11 del matí hi haurà el repartiment de premis als més ràpids.

A les 11 del matí a la mateixa Plaça de les Eres es farà un Escape room al carrer. Els participants, en grups de 6, hauran de reflexionar sobre el canvi climàtic i ser capaços de desactivar el llançament d’un coet a través d’enigmes, pistes i diverses proves.

A 2/4 d’1 del migdia als Jardins de Can Granada es posarà en escena l’espectacle ‘Amics’ amb Dafnis Balduz i Anna Borrego, en un viatge a través de l’amistat de dos artistes.

A la tarda a 1/4 de 8 hi haurà una nova edició del Toca-Sons Canalla, després de diversos anys sense. Serà la 7a edició d’aquesta rèplica infantil de l’arribada del bandoler al poble. Està previst que cap a les 9 del vespre es faci el judici als jardins del Centre cultural Costa i Font.

A les 9 de la nit començarà una nova edició de l’Envelat de la Plaça de les Eres. Enguany sota l’organització de Ràdio Taradell, hi haurà botifarrada popular. Elst tiquets costen 7 euros i es poden comprar en diferents punts i establiments del municipi. A les 10 s’hi celebrarà el Concurs de crits i xiulets amb dues categories aquest any: infants i adults, que premiarà el crit i xiulet més fort i original. A 2/4 d’11 està prevista l’actuació i el concert de versions de La Divand, i tancarà la festa la discomòbil a càrrec de Dj Set. L’organització té previst seguir amb la filosofia solidària que sempre ha tingut la iniciativa i destinarà una part dels beneficis a la investigació i el tractament de l’Ictus.

A la nit també hi haurà Festa Jove a partir de les 12 de la nit. Al davant de l’EAS hi ha previstes les actuacions dels discjòqueis Malson Atmosfèric,guanyadors del 2n Concurs de Bandes Emergents. Tot seguit, actuarà el grup SIXTUS, que celebra la gira de despedida i també del popular Mon Dj. A partir de 2/4 de 6 del matí, s’acomiadarà la Festa Jove d’enguany amb la Festa Major del Consell. A la “carpaE” hi haurà sessions de DJ de diferents estils de música electrònica a 2/4 de 6 del matí. L’horari de tancament serà a les 6 del matí.

Diumenge 25 d’agost

El dia de la festivitat de Sant Genís començarà amb el Mercat del segle XVII a la zona de la Sagrera. Diverses parades i artesans posaran la nota de color durant tot el dia en aquest espai al voltant de l’Església de Sant Genís, recreant l’ambient que es podria haver viscut a Taradell abans de l’entrada del bandoler Toca-Sons. Entre les 11 i la 1 del mgida es representarà el Romanço d’en Toca-Sons per aquesta zona i es farà el pregó i la ronda del Sometent i l’entrega de la bandera per part de l’alcaldessa a 2/4 d’1 davant de l’Església.

No hi ha festa major sense la xocolatada popular, que es farà a les 10 del matí a La Plaça. Es recomana portar tassa, cullereta i tovalló. La xocolata és apte per a celíacs i també hi haurà coca sense gluten. A les 11 del matí començarà la cercavila dels gegants de Taradell pel municipi, acompanyats pels grallers i gegantons.

A la tarda el protagonisme el tindrà la Festa d’en Toca-Sons. A les 7 de la tarda el bandoler entrarà a Taradell per fer-se amo del poble. La incògnita és saber quin taradellenc interpretarà el paper del bandoler. El sometent interarà aturar-lo sota les ordres de l’agutzil. La captura es farà a les 9 del vespre davant de l’Ajuntament i el judici a 3/4 de 10 de la nit als jardins de can Costa. Com a novetat, aquest any es presenta una nova cançó ‘L’hime dels bandolers’. A més, després del moment de treva es proposa una cercavila amb música, balls i taverna i sense trabucs on es podrà fer un sopar popular (els tiquets valen 5 euros i es poden comprar amb antel·lació al bar de Can Costa).

Dilluns 26 d’agost

Taradell Jove organitza una activitat novedosa apte per a totes les edats. Es tracta del Disc golf, un esport que es juga com el golf convencional, però llançant un disc en comptes d’una pilota. L’objectiu és encertar a les cistelles del camp amb el menor nombre de tirs possible. Tindrà lloc a les 6 de la tarda al bosc del Pujoló i per participar-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Les sardanes berenar a 2/4 de 7 de la tarda als jardins de Can Costa amb la participació de la Cobla Lluïsos, posarà el colofó a una celebrada Festa Major de Taradell 2024.

Podeu anar consultant tots els actes en la nostra agenda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabet
Elisabet
9 agost 2024 8:25

Com pot ser que rebem el programa avui i ja no hi hagi tiquets pel sopar popular de Festa Major? Només 500 persones? Tothom té dret a participar de la Festa Major! Jo he vist pobles amb sopars de Festa Major amb més de 1000 persones.

Àngels Sanchez
Àngels Sanchez
9 agost 2024 13:13
Reply to  Elisabet

Hi ha gent que encara no hem rebut ni el programa com som els veïns de Goitallops.

Es veu que els tiquets per aquest sopar la gent abans de tenir el programa s’assabentà d’aquest sopar a través de les xarxes socials i en 24 hores esgotats els tiquets.

Crec que des de la regidoria de festes, s’haurien de plantejar la manera que tothom tingui la informació abans de posar a la venda els tiquets.

Àngels Sanchez
Àngels Sanchez
9 agost 2024 13:29

Rectifico: els veïns de Goitallops avui ens ha arribat el programa.