Inici Actualitat Taradell enceta la Festa Major 2024 amb una commemoració dels 30 anys...

Taradell enceta la Festa Major 2024 amb una commemoració dels 30 anys de la Font Gran

0
COMPARTIR

Taradell va encetar aquest diumenge els actes de la Festa Major d’estiu 2024. Ho va fer amb la caminada de festa major, organitzada pel Centre Excursionista Taradell, i amb les tradicionals sardanes vermut a la Font Gran. Precisament, en aquest acte, organitzat per l’Agrupació Sardanista Taradell, es va fer un acte commemoratiu dels 30 anys de la remodelació d’un dels espais més emblemàtics del poble.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez, i la presidenta de l’Agrupació Sardanista de Taradell, Carme Guiteras, van fer un petit recordatori a la mitja part de les sardanes vermut. La restauració de l’espai de la Font Gran es va fer durant el 1993 i la inauguració va tenir lloc el 16 de juliol de 1994. La remodelació va constar en adequar tot l’espai de la Font Gran i també rehabilitar l’edifici que havia estat antigament la seu del gremi dels paraires de Taradell i que més tard ha tingut funcions de restaurant. I és que els paraires, tal i com va explicar mossèn Antoni Pladevall en aquest article, utilitzaven la Font Gran des del segle XV i hi van tenir la Casa del Gremi des de finals del segle XVII, que fins i tot va fer funcions de teatre.

Les sardanes vermut, tot i no fer un dia molt assolellat, van comptar amb força presència de públic. La Cobla Genisenca de Taradell va ser l’encarregada d’interpretar les sardanes. Cal destacar que durant tot l’acte, a l’interior de l’edifici de la Font Gran s’hi va poder visitar una exposició de fotos antigues de l’espai i la seva evolució que va preparar l’Arxiu Fotogràfic de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments