Inici Actualitat Comencen els treballs per consolidar el mur del Molí dels Sors

Comencen els treballs per consolidar el mur del Molí dels Sors

0
COMPARTIR

Aquesta setmana l’Ajuntament de Taradell ha començat els treballs d’intervenció al mur de la resclosa del Molí dels Sors per tal de restaurar-lo. Les restes de les estructures del Molí dels Sorts, la resclosa i el canal del Molí Xic han estat abandonades des que els molins van deixar de funcionar, i es feia necessària una intervenció per consolidar els murs i altres elements constructius i assegurar així la seva conservació.

L’estat de conservació del mur, actualment, era feble i en algunes zones inestable, ja que ha estat a la intempèrie i patia les inclemències meteorològiques, la proliferació de la vegetació, incrustacions de terres, caus de petits animals i d’insectes i efectes antròpics que afavoreixen que els murs es vagin degradant i perdent. Tot això ha fet que l’estructura s’hagi anat debilitant amb el temps. Per això, es va fer una anàlisi visual per part de l’empresa CRAT Conservació i Restauració i es van detectar diverses patrologies que calia solucionar.

Així, s’ha procedit a la neteja de les estructures perquè aquestes siguin llegibles i facilitar també el seu manteniment. El procés de restauració ha eliminat les acumulacions de terra, pedres i la proliferació de vegetació. També s’han consolidat els murs i els enderrocs utilitzant les mateixes pedres. Les obres dutes a terme segueixen un mateix criteri de restauració que és el que ve marcat per les normes vigents. Els elements utilitzats són el morter tradicional de calç, sorra i materials constructius del mateix jaciment per realitzar les consolidacions d’estructures i paraments. Segons l’Ajuntament de Taradell, s’ha respectat en tot moment l’entorn, amb una mínima intervenció de reintegració i conservant al màxim les parts originals.

Els treballs es fan gràcies a una subvenció atorgada per la Generalitat de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments