Inici Actualitat Novetats literàries del mes de setembre de 2024 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de setembre de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de setembre de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Long Island | Colm Tóibín

Barcelona: Amsterdam, 2024

SinopsiEilis Lacey, l’heroïna de Brooklyn, vint anys més tard, a la dècada dels setanta, viu amb el seu marit, Tony Fiorello, i els seus fills en una casa de Long Island, molt a prop de la família del seu espós. Una notícia sorprenent fa tornar l’Eilis a Irlanda, a un món que ella creia que havia deixat enrere i a una forma de viure, d’estimar, que creia que havia perdut.

 

El castillo de arena | Seicho Matsumoto

Barcelona: Libros del Asteroide, 2023

SinopsiEl cadàver d’un home amb la cara desfigurada és descobert de matinada en una estació de Tòquio. La identificació del cos és complicada i la policia amb prou feines té pistes. A l’inspector Imanishi li tocarà deixar de banda durant un temps els seus preats bonsais i els seus haikus per submergir-se en una investigació que resulta infructuosa; després de setmanes de perseguir falsos indicis, la Policia decideix tancar el cas, però l?obstinat inspector no es permet deixar cap cap solt. Una troballa inesperada el portarà a continuar amb les seves indagacions per diferents punts del país, des dels humils pobles de muntanya als cercles intel·lectuals de Tòquio.

Las raíces recuerdan tu nombre | Aitziber Saldias

Barcelona: Obscura Editorial, 2024

SinopsiEls habitants d’Urrun viuen amb el dolor dels difunts als ossos i presos d’un deute etern amb el bosc inclement. Quan el seu pare mor, Lander Herrera torna a Urrun fent de cor fort. L’encantada casa dels Herrera, que batega i respira al compàs dels seus passos, acollirà Lander, que aviat sospitarà que el que ha portat de tornada al seu poble natal és en realitat un deute familiar amb el bosc que només ell pot saldar .

La biblioteca de las lectoras valientes | Kate Thompson

Madrid: Maeva Ediciones, 2023

SinopsiEast End, Londres, 1944. Clara Button no és una bibliotecària qualsevol. Mentre que el món segueix en guerra, Clara ha creat l’única biblioteca subterrània del país, construïda sobre les vies de l’estació de metro en desús de Bethnal Green. Allà baix prospera una comunitat secreta amb milers de lliteres, una guarderia, una cafeteria i un teatre que ofereixen refugi, calidesa i distracció davant de les bombes que cauen a l’exterior. Juntament amb la glamurosa millor amiga i ajudant, Ruby Munroe, Clara s’assegura que la biblioteca sigui el cor palpitant de la vida subterrània. Però, a mesura que la guerra s’allarga, la determinació de les amigues de mantenir-se fortes davant de l’adversitat es posa a prova quan perilla la vida dels seus éssers més estimats.

 

Ales de sang | Rebecca Yarros

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiLa Violet Sorrengail creia que quan fes els vint anys s’uniria al Quadrant d’Escribes per viure una vida tranquil·la, estudiant els seus estimats llibres i les històries antigues que tant la fascinaven. Però per ordre de la seva mare, la temuda generala comandant, la Violet es veu obligada a unir-se als milers de candidats que lluiten per formar part de l’elit de Navarre: els genets de drac.

 

Memòria | David Lagercrantz

Barcelona: Columna, 2024

SinopsiLa Claire Lidman va morir fa catorze anys, però en Samuel, el seu marit, sempre s’ha negat a acceptar-ho. Quan un bon dia creu reconèixer el seu perfil en una fotografia feta davant de la basílica de Sant Marc, a Venècia, recorre al professor de psicologia Hans Rekke i a la policia Micaela Vargas per buscar ajuda. Tots dos es mostren escèptics al principi, però en Rekke descobreix indicis sorprenents. És possible que la Claire segueixi viva? En aquest cas, què la va portar a desaparèixer? La frenètica investigació els durà enrere en el temps i, mentre la Micaela ha de fer front a les amenaces del seu despietat germà Lucas, en Rekke es veurà obligat a reviure dolorosos records del seu propi passat i a enfrontar-se, de nou, al seu terrible enemic de joventut, en Gabor Morovia.  Oligarques de l’antic KGB i banquers corruptes de la gran crisi dels anys noranta desfilen per les trepidants pàgines de Memòria, el segon cas que en Hans Rekke i la Micaela Vargas hauran de resoldre per trobar la clau de la desaparició d’una dona misteriosa.

Ugly love: pídeme cualquier cosa menos amor | Colleen Hoover

Barcelona: Planeta, 2024

SinopsiQuan Tate Collins coneix el pilot Miles Archer, no creu que sigui amor a primera vista. Ni tan sols anirien tan lluny com per considerar amics. L’única cosa que Tate i Miles tenen en comú és una innegable atracció mútua. Quan els seus desitjos surten a la llum, s’adonen que tenen l’acord perfecte. Ell no vol amor, ella no té temps per a l’amor, així que només en queda el sexe. El seu arranjament podria ser sorprenentment perfecte, sempre que Tate pugui complir amb les úniques dues regles que Miles té per a ella: mai no preguntis sobre el passat, no esperis un futur.

Powerless | Lauren Roberts

Barcelona: Alfaguara, 2024

Sinopsi: Aquells que van néixer vulgars només són això: vulgars. I quan el rei decreta que tots els vulgars seran eliminats per preservar la seva societat d’elit, mancar de poder es torna un crim, convertint Paedyn Gray en una criminal per destí i en una lladre per necessitat. Es fa passar per psíquica a la ciutat real, passant desapercebuda per seguir viva i fora de perill. Quan Paedyn inesperadament salva un dels prínceps d’Ilya, es veu llançada a les Proves de la Purga. La brutal competició existeix per exhibir els poders dels elits, cosa que Paedyn no té. Si la Purga i els seus rivals no la maten, ho farà el príncep quan descobreixi allò que ella és en realitat.

No és amor | Ali Hazelwood

Barcelona: Fanbooks, 2024

Sinopsi: La Rue Siebert potser no ho té tot, però té tot el que necessita: un petit grup d’amics amb qui sempre pot comptar, estabilitat econòmica i una feina d’enginyera de biotecnologia aKline, una de les empreses emergents més prometedores en el camp de la ciència alimentària. La Rue té la vida estable i agradable per la qual ha lluitat tant. Fins que apareixen l’EliKillgore i els seus socis per adquirir Kline. L’Eli té les seves raons per pressionar i tancar l’acord, sempre aconsegueix el que vol. Amb una sola excepció: la Rue. La dona que no es pot treure del cap. La dona que el posa al límit.

Fabricante de lágrimas | Erin Doom

Barcelona: Montena, 2023

Sinopsi: A l’orfenat en què Nica va créixer, sempre s’han explicat històries i llegendes a la llum de l’espelma. La més famosa de totes és la del fabricant de llàgrimes, un misteriós artesà culpable d’haver forjat totes les pors i angoixes que habiten als cors de l’ésser humà. Per a Nica ja és hora de deixar enrere els contes de la infància i viure allò que per a ella és un somni fet realitat: ser adoptada. Però no complirà el seu somni sola ja que la família adoptiva acollirà també Rigel, un nen de rostre angelical però que amaga alguna cosa fosca en el seu ésser.

Què mou els morts | T. Kingfisher

Barcelona: Obscura Editorial, 2024

Sinopsi: Quan l’Alex Easton s’assabenta que la vida de la seva amiga Madeline Usher perilla a causa d’una malaltia, s’afanya a visitar-la a la casa familiar. L’Alex s’esfereeix en descobrir que les fosques aigües del llac vora la mansió Usher semblen vives i que les envolten fongs que devoren la vegetació i animals que actuen presos d’un descontrol sinistre. A la casa, mentre la Madeline vaga somnàmbula tot parlant amb una veu que no sembla pertànyer-li, al seu germà Roderick també el comença a consumir la malaltia.

 

Dulce pesadilla | Tracy Wolff

Barcelona: Planeta, 2024

Sinopsi: La majoria de les escoles anhelen ser les millors, però aquesta, precisament, anhela ser la pitjor. L’Acadèmia Calder és el lloc on van els paranormals rebels, els que trenquen les regles o perden el control. I quan s’omple de vampirs, homes llop, bruixes i fae, es torna força aterridora.

 

No confíes en Asher Hall | Myriam M. Lejardi

Barcelona: Cross Books, 2024

Sinopsi: Remi Evans i Asher Hall mai no s’haurien trobat en un concurs com Trickster si ella no necessités els diners per salvar el seu pare i ell per evitar la presó. No haurien de confiar l’un a l’altre, però no tindran més remei que unir-se si volen superar la prova que els portarà a la victòria.

.

Acércate | Sara Gran

Madrid: La Biblioteca de Carfax, 2023

Sinopsi: Amanda és una arquitecta d’èxit feliçment casada, que, un dia, comença a experimentar estranys fenòmens: una proposta adreçada al seu cap és substituïda per una altra plena d’insults obscens, uns cops estranys no paren de sentir-se a casa seva, sent la necessitat de tornar a fumar i acaba cremant accidentalment el seu marit amb una cigarreta ia la nit somia amb una bella dona d’esmolades dents a la vora d’un mar vermell com la sang. Amanda sent que la seva vida ha perdut l’equilibri i llisca per una corba perillosa, però no acaba d’entendre per què. No sap si està posseïda per un dimoni o perdent el cap.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments