Inici Actualitat Taradell commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional la...

Taradell commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional la nit abans

0
COMPARTIR

Aquest proper dimarts 10 de setembre l’Ajuntament de Taradell ha previst un nou acte commemoratiu i reivindicatiu amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre. A diferència de l’any passat que es va fer el mateix 11 al matí, es recupera el format de la vigília anterior com es va fer al 2022.

En aquest cas, hi haurà un primer acte a les 9 de la nit que recordarà els fets del 10 de setembre de 1714 al voltant del crit ‘Via fora!’. Des del campanyar es recorreran quatre espais per recordar els quatre elements de la natura com a alegoria de la defensa de la terra i identitat catalanes. Així, amb el repic de campanes se simoblitzarà l’aire, la Font Gran simbolitzarà l’agiua, la Torre de Don Carles el foc, i la Plaça de les Eres la terra amb un 1714 dibuixat a la sorra. Un cop fet el recorregut es marxarà cap al Dipòsit de Can Costa on es farà la crema simbòlica del Decret de Nova Planta.

Allà a les 10 de la nit es farà l’acte institucional als jardins de Can Costa, on es llegirà el manifest unitari de les organitzacions polítiques, i l’alcaldessa Mercè Cabans clourà l’acte. La nit es tancarà amb l’actuació musical de Miquel del Roig.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments