Inici Actualitat Una marxa de torxes a Taradell recorda els fets de 1714 en...

Una marxa de torxes a Taradell recorda els fets de 1714 en l’acte previ a la Diada Nacional de Catalunya

0
COMPARTIR

Unes 200 persones van participar aquest dimarts 10 de setembre a la nit en l’acte previ a la Diada Nacional de Catalunya, que es va celebrar a Taradell. Va ser un acte reivindicatiu, protagonitzat per una marxa de torxes que va recórrer diferents punts del poble i va acabar als jardins de Can Costa amb l’acte més institucional dels parlaments.

Al peu del Campanar de Taradell es va iniciar l’acte, recordant els fets del 10 de setembre de 1714 i el crit ‘Via fora’ per alertar la població i els sometents per defensar el poble. Allà es va recordar l’ús d’aquest crit i el so d’alerta de les campanes, que van simbolitzar l’element de l’aire. I és que el primer recorregut va recordar els quatre elements de la natura seguint les explicacions. A la Font Gran s’hi va arribar seguint el ritme de la batucada de Sac i Ganxo. Allà es va recordar l’element de l’aigua.

Tot seguit es va arribar fins al peu de la Torre de Don Carles, com a símbol de foc i defensa de la terra. Allà els participants que havien rebut una torxa la van encendre i va començar el recorregut fins a la Plaça de les Eres, on com a símbol de la terra, es va representar un 1714 amb la llum de les torxes.

L’acte es va tancar a Can Costa. Primer al peu del Dipòist d’aigua amb una foguera on es van cremar reproduccions del Decret de Nova Planta que limitava les institucions i la identitat catalanes. En els parlaments, Laura Autonell va llegir el manifest unitari de les formacions d’ERC, Junts per Taradell, CUP, Assemblea Taradell i Consell per la República. Tot seguit, la comunicadora Carla Rubio de Santa Eugènia de Berga va reivindicar la llengua catalana i el seu ús quotidià, un fet que també va defensar i reclamar l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas.

L’acte es va tancar amb un concert de Miquel del Roig. Podeu veure més imatges de l’acte en la següent galeria de fotos:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments