Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’octubre de 2024 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’octubre de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes d’octubre de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Tots aquells mars | Laia Aguilar

Barcelona: Columna, 2024

SinopsiLa Greta, marcada per la desaparició de la seva germana petita, la Julieta, torna a Formentera per cuidar de la seva estimada àvia Matilde. Aquesta decisió la força a enfrontar-se amb els fantasmes del passat i amb la mare, l’Helena, amb qui té una relació distant i conflictiva. La Matilde, el pilar de la família, manté viva la flama de la infantesa a través de les llegendes màgiques de l’illa, les històries i la seva saviesa.

 

Més enllà dels murs | Mercè Climent

València: Sembra Llibres, 2023

SinopsiOlau, enmig d’un període difícil de canvis, es troba amb Fazilet durant un intercanvi a Alemanya. Junts, superen els murs dels prejudicis i el racisme. Una visita a Ravensbrück els revela la brutalitat nazi contra presoneres jueves, gitanes i activistes. Descobreixen també la història de Virtudes Cuevas, una jove valenciana. Aquesta experiència sacsejarà les seves vides, obrint camí a la comprensió i l’empatia.

 

Els watson | Jane Austen

Barcelona: Cal Carré Editorial Artesana, 2024

SinopsiEls Watson són una família nombrosa, quatre filles i dos fills. El pare és vidu i hipocondríac. La filla petita, l’Emma, torna a casa després de viure amb una tia i un oncle, que li han donat una educacio refinada. S’haurà d’acostumar a una existència menys glamurosa.

Ben mirat, el que la senyora Blum voldria és conèixer el lleter | Peter Bichsel

Palma de Mallorca: Lleonard Muntaner Editor, 2023

SinopsiPeter Bichsel és un dels escriptors més originals de la literatura europea contemporània. Entén la vida i el llenguatge com quelcom ple de fissures que generen emocions complexes i problemes de comunicació a través dels quals es filtra una sensibilitat poètica amarada d’ironia que potencia les circumstàncies anòmales i les converteix en una exquisida matèria literària que emociona, sacseja i entendreix. Amb una veu especial i un estil suggeridor, atentíssim als detalls, Bichsel ens regala una sèrie d’estampes sobre els aspectes rars de la nostra realitat immediata. Les pàgines d’aquest llibre ens conviden a presenciar el miracle quotidià de coses i de persones que viuen dins de boirines fantasioses i intenten trobar sentit per als seus dolors més profunds. Com si fossin espirals, aquestes singulars històries es van entreteixint per oferir un mural humà al servei de la sorpresa.

La casa gran | Maria Mercè Roca

Girona: Llibres del Segle, 2024

SinopsiLa casa gran va ser el retorn emocional de Maria Mercè Roca al petit poble fronterer de Portbou, on va néixer i créixer. Hi va evocar sensacions i vivències molt íntimes de la infància i l’adolescència; és, doncs, un llibre d’aprenentatge corprenedor on, amb una gran sensibilitat i a partir de flaixos de la memòria, es recupera un món que ja no existeix: la postguerra, el contraban, l’escola de les monges, la platja, la tramuntana, les primeres relacions amoroses, el vertigen de l’edat adulta. Un univers petit i tancat on les coses i els sentiments estan més condensats i tenen una potència que arriba amb força al lector.

Prohibit morir a bord | Oriol Solà i Prat

Benicarló: Onadaeducacio.com, 2024

SinopsiUnes misterioses aparicions en un creuer que navega per les illes gregues impedeix als clients baixar de la nau fins que les autoritats policials resolguin el cas. A mesura que passen les hores, afloren els nervis i els interrogants. Plantats davant la costa de Santorini i mentre esperen respostes, descobriran la realitat volcànica d’aquest indret amb una història tan singular.

El sol que fa l’ànec; On ets, Mònica? | Maria Antònia Oliver

Barcelona: La Magrana, 2024

SinopsiLònia Guiu -una detectiu privada sorruda, feminista, independent, rebel i plena de contraccions- s’inicia amb la recerca de la Júlia, una noia desapareguda. Durant la investigació, que portarà la protagonista a Alemanya, apareix com a tema recurrent una cançó aparentment tradicional mallorquina, fet per al qual Lònia Guiu no troba explicació. El final de l’obra descobrirà una xarxa de pederàstia organitzada per empresaris mallorquins i amb la connivència de la Policia Local.

Cònan: la ciutadella escarlata | Robert E. Howard

Barcelona: Laertes, 2024

Sinopsi: Aquest volum ofereix tres excel·lents exemples de fantasia, acció i aventures. A Més enllà del riu Negre, batega l’etern conflicte entre colons i pobladors autòctons en una frontera implacable i infestada de màgia. El fènix a l’espasa és una història d’intriga política, acció èpica i heroisme: la profecia s’ha complert i en Cònan s’ha coronat rei, però ara ha d’enfrontar-se a una perillosa conspiració i a un bruixot letal. A La ciutadella escarlata, el capturen i empresonen a la capital del regne de Koth, i li cal desplegar tot el seu coratge per escapar-se de l’infern, combatre traïcions i arts obscures i preservar la seva llegenda.

La nit més clara | Marc Parera

Barcelona: La Magrana, 2024

Sinopsi: Després de la mort del seu pare, en Damià passa les nits rondant per Barcelona, mancat d’il·lusió i d’afecte. Comença a prostituir-se i la seva vida es bifurca: de dia és un adolescent aplicat als estudis que té cura de la seva àvia, i de nit ofrena el seu cos per sadollar les fantasies d’homes estranys. Els mesos passen i la Barcelona nocturna revela els seus perills, la violència i la sordidesa. Llavors en Damià comença a sospitar que aquesta ciutat està tan buida com ell mateix.

L’herència del dimoni | Biel Cussó

Palma de Mallorca: Edicions Xandri, 2024

Sinopsi: Una història farcida de violència i supervivència, d’amistat i d’amor, que ens relata la vida i miracles d’en Neal, un noi que, en ple canvi de segle, ha de lluitar contra tot i contra gairebé tothom per fer-se lloc en un mon que el rebutja des de bon començament. El dolor, la mort i la injustícia agafaran les regnes de la seva existència, però la complicitat i la lleialtat compartida amb els seus companys de viatge reclamaran una part important de protagonisme, per, en última instància, acabar confluint en una única via de sortida: la venjança.

Las mujeres de las Carolinas | Concepción Revuelta

Barcelona: Plaza & Janés, 2023

Sinopsi: 1935: la Segona República ha portat avenços per a la situació professional de les dones a tot el país. Però, a les albors de la Guerra Civil, això està a punt de canviar dràsticament. A les portes del conflicte bèl·lic, quatre joves de diferent condició i estrat social forgen una amistat a la famosa casa de les Carolines, a Santander: Glòria i Laura, infermeres que se senten impotents davant del dolor físic i la injustícia; Susana, una valenta cuinera que mai no va voler destacar, però que s’hi veurà obligada; i Ana, una estudiant de dret que exercirà de periodista per denunciar els atropellaments a la classe obrera.

El hombre del espejo | Lars Kepler

Barcelona: Reservoir Books, 2023

Sinopsi: La Jenny Lind té setze anys quan la segresten en tornar de l’institut a casa. Durant la seva tancada al costat d’altres noies, en una granja de visons abandonada, fa tot el possible per sobreviure en un lloc envoltat de paranys per a llops i sota l’estricta vigilància de «l’àvia», que no dubta a fer servir la serra per evitar que s’allunyin. El món acaba donant per morta Jenny… fins que cinc anys després, una noia apareix penjada en un parc infantil d’Estocolm. Les càmeres de seguretat mostren un testimoni únic, un home que mira atentament l’escena. Tot i això, el seu cervell, destrossat per una sèrie de traumes, ha decidit deixar de registrar l’horror i no pot recordar res. El detectiu Joona Linna contacta amb el doctor Erik Maria Bark, l’hipnotista que anys abans ja havia donat la clau per a una investigació.

Antípodes | Maria Antònia Oliver

Barcelona: La Magrana, 2024

Sinopsi: Quan Lònia Guiu parteix a Melbourne amb la intenció de posar tot el món entre ella i una realitat que ha tornat irrespirable, no pot imaginar que s’acaba d’endinsar en una hipnòtica aventura que viatja per la part més sòrdida de l’esser humà, on les persones queden reduïdes a mercaderia i tots es sotmeten a l’implacable poder dels diners.

 

Random family | Adrien Nicoel LeBlanc

Barcelona: Saldonar, 2024

Sinopsi: El relat comença amb el narcotraficant Boy George i amb una de les seves nòvies, la Jessica, una adolescent apassionada, i amb l’aventura salvatge que viuen combinant l’ambició i la decadència. En paral·lel, el germà petit de la Jessica, en Cesar, i el seu primer amor, la Coco, naufraguen per la inclemència del carrer. Tots quatre queden atrapats entre la supervivència i la mort: els amics són assassinats; la DEA i l’FBI investiguen en Boy George; en Cesar acaba sent un fugitiu; la Jessica i la Coco suporten el sensellarisme, la traïció, la terrible privació de la presó i els danys que provoquen totes les mancances.

Un assassí | Llort

Barcelona: Clandestina Editorial, 2024

Sinopsi: L’Aquil·les Sunyer neix amb la capacitat de matar. No és un psicòpata, senzillament li agrada matar. Per donar sortida a la seva pulsió, s’endinsa en el món complex i perillós dels assassins a sou. El fet de ser un paio calculadament normal li permet viure camuflat en la societat. El preu, però, és sentir-se incomprès i sol, no poder estimar ni ser estimat. Una mena de perversió del superheroi.

La lluna turquesa | Alfons Cama i Saballs

Girona: Aledis Editorial, 2024

Sinopsi: La Lisa Cama ens desgrana la seva existència de confrontació i descoberta escrivint a la seva mare Rosa Tarrés, una dona nonagenària amb el seny perdut. Una vida de comoditats en una família burgesa i catòlica de què només es podrà deslligar per influència de la seva amiga bielorussa Greta Lanskaya… Tres dones amb perspectives de vida molt diferents.

La casa tapiada | Julià de Jòdar

Barcelona: Comanegra, 2024

Sinopsi: El senyor Lotari, escoliasta de capçalera del gran novel·lista desaparegut Gabriel Caballero, va morir quan estava a punt d’endreçar la biografia de l’escriptor entre 1962 i 1977. Una teranyina trenada per centenars de veus que despullen i escabetxen sense pietat tant l’home concret com totes les cares i caretes de l’antifranquisme dels anys seixanta i setanta. El món cultural i intel·lectual, la disputa entre grups (i egos) de l’esquerra i el catalanisme, les infidelitats als ideals i a les persones, la Gauche Divine, les Jornades Llibertàries… I al mig, tastant totes les olletes sense ficar-se fins a la cintura en cap fangar, un dels autors més importants de les últimes dècades. És més: un geni. Perquè el Gabriel era un geni, ¿oi, senyor Lotari?222j ,

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments