Inici Actualitat La segona fase de les obres de millora del nucli urbà reformarà...

La segona fase de les obres de millora del nucli urbà reformarà la rampa d’accés a l’Espai 1 d’Octubre

0
COMPARTIR

L’Ajuntament ja té a punt l’inici de les obres que completaran la reforma i rehabilitació del tram urbà comprès entre la carretera de Montrodon i del Passeig Domènec Sert. Després de la primera fase que ha reformat aquest tram comercial, ara la segona fase pretén millorar l’accessibilitat a l’Espai 1 d’Octubre i reformar la vorera on hi ha la marquesina de bus. Tot i això, no es preveu fer aquest tram específic fins al desembre.

Aquesta segona fase preveu acabar la vorera de la Carretera de Mont-rodon, que ja es va iniciar i dona continuïtat a les obres de millora de la primera fase. Però la gran reforma és millorar l’accés a peu a l’aparcament municipal de l’Espai 1 d’Octubre a través d’una rampa. L’actual rampa té un pendent excessiu (d’un 15,3% aproximadament) i no compleix amb el nou Codi d’accessibilitiat de Catalunya. L’actuació preveu fer una nova rampa d’accés, eliminant l’existent, que a través de dues plataformes permetrà salvar el desnivell amb més suavitat fent-la adequada per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha previst ubicar una escala per a un accés més directe (tal i com es veu a la reproducció de sota).

En el cas de la vorera de la parada de busos al Passeig Sant Genís, aquesta s’ampliarà un metre i es col·locarà un nou paviment de panot. També es reformarà el mur existent que limita la vorera amb l’Espai 1 d’Octubre, repintant-lo i col·locant-hi una nova barana d’1,10 centímetres d’alçada amb passamà superior.

Cal destacar que a l’actual zona de vorera on hi ha la marquesina de l’ONCE, aquesta seguirà ubicada aquí, i hi ha previst traslladar-hi el quiosc de La Plaça. Les reformes tindran en compte l’actual normativa d’accessibilitat i seguretat i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Taradell, estudi que es va efectuar al novembre de 2023 per recollir les propostes de millora de la mobilitat i seguretat dins el municipi, així com els seus costos i fases d’implementació.

Aquesta segona fase de reforma s’iniciarà aquest octubre amb una altra actuació prevista, com és millorar diversos passos de vianants del nucli que no es troben accessibles o estan en mal estat o no adaptats a les necessitats actuals per a una mobilitat a peu o prou segura. També es preveu col·locar algun pas elevat per reduir la velocitat dels vehicles. Aquestes zones es troben en diversos punts de la Carretera de Balenyà, al carrer de la Vila amb la Plaça de les Eres i a la Plaça de les Eres cantonada amb el carrer de Sant Sebastià.

El pressupost total de les dues actuacions puja a uns 249.000 euros (168.000 són de la millora de l’accés a l’Espai 1 d’Octubre). Una part està finançada per subvencions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Les obres aniran a càrrec de l’empresa, ICMAN, que va ser la guanyadora del procés de licitació en el qual es van presentar un total de tres empreses. Les obres duraran uns quatre mesos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments